"Ieder probleem is de start van een nieuwe mogelijkheid"

ENNL Effective SolutionsElk product dat wij maken en elke dienst die wij leveren moet van hoge kwaliteit zijn en moet die kwaliteit uitstralen. ENNL bedenkt, ontwikkelt en bouwt creatieve online oplossingen. De aanpak is klantgericht en helder; de wensen van de klant zijn leidend. Omdat we denken in oplossingen in plaats van in problemen is alles mogelijk. Onze serviceverlening stopt niet na oplevering van het product. Onze klantrelaties zijn lange-termijn-relaties.

ENNL definieert (ICT) strategieën en verbeterprojecten om organisaties efficiënter te laten functioneren wat betreft de optimalisatie van processen. We verbinden mensen, merken en diensten. Wij zien problemen als start van een nieuwe kans. Elk project dat we starten is zo’n kans en die pakken we met twee handen aan om er een succes van te maken.

ENNL Denken in OplossingenOnze diensten en producten zijn divers: van eenvoudige websites tot uitgebreide webshops, van het implementeren van applicaties tot het ontwikkelen van database koppelingen. En alles er tussen in.

Case: de oplossing voor een engineeringsbedrijf

Visie en strategieEen groeiend engineeringsbedrijf zag enkele jaren geleden "ICT als kostenpost". ENNL heeft een passende visie en strategie ontwikkeld waardoor het bedrijf nu "ICT als benefit center" ervaart.

Door het begeleiden en uitvoeren van een aantal projecten (onder andere kennismanagement middels Sharepoint, een PDM platform voor beheer van engineeringsdata en webapplicaties) die passen bij de processen en de mensen kan het bedrijf beter vertrouwen op de waarde van de informatie. Efficiency is hierdoor sterk toegenomen.

ENNL adviseert dit bedrijf en levert (technische) ondersteuning vanuit het eigen team of maakt gebruik van haar netwerk.